Кандидат за народен представител на КП „Движение Да България“ във Варна, на 13. място в листата

Биографични факти

  • Родена е в Шабла;
  • Омъжена, с едно дете на 7 години;
  • Живее в Аксаково, област Варна;
  • Има висше образование, специалност Право, Хуманитарен факултет на Технически университет във Варна;
  • Има квалификация като сертифициран медиатор, специализирала в решаване на търговски спорове;
  • Вписана е в Единният регистър на Медиаторите при Министерство на правосъдието през март 2015 година.

Била е член, включително и изпълнителен такъв, в Съветите на директорите на търговските дружества „Фиона Комерс“ АД, „Юнайтед Ойл“ АД, „Морско Казино“ ЕАД, „Еър Лазур“ АД, „Бутилираща Компания Извор“ АД. Има опит и като ликвидтор в „Ей Ел Джи“ ЕООД, „Юнйтед Ойл” АД, „Старком“ СД. Обслужвала е правно специфични дружества като акционерни дружества със специална инвестиционна цел и други публични такива.

Била е главен експерт в Министерство на регионалното развитие и благоустройството, ГД „ПРР“, СИР, като е осъществявала одит на проекти съфинансирани от Структурните фондове на Европейския Съюз и Кохезионния фонд на Европейския Съюз за финансовата рамка 2007–2013г.

Едноличен собственик на капитала и управител на търговско дружество „Бизнес Трейд Контрол“ ЕООД.

Заемала активна гражданска позиция по въпроси, касаещи решаване на проблеми на двойки с репродуктивни проблеми в България, като организатор и участник в събития на СНЦ „Зачатие“, в резултат на които се постига създаване на форми на държавно подпомагане на целевата група.

От 2007 година до 2014 година се ангажира с работа като член на Управителен съвет на СНЦ „Прозорец към света“, като активно работи по проекти за подпомагане на целева група незрящи.

Жени припознава целите и идеите на Движение „Да, България!“ като свои и спонтанно се включва в движението като активен участник. В практиката си до момента се е сблъсквала с Корупцията (пише я с главна буква, защото счита, че тя има лице и за трябва да се назовава по име) по всякакви етажи и на всички нива в държавата. Ежедневно вижда как Корупцията разяжда, убива, обезнадеждава и осквернява труда на много хора. Бяла е свидетел как Корупцията нанася тежки удари и измита неудобните от пътя си.

Смята, че доскоро в българското политическо пространство не е имало партия или хора, които да посочат проблемите на българите, да ги формулират и да дадат ясно и реализируемо решение за тях. С основаването на „Да, България!“ такова вече има и Жени се радва, че може да го подкрепи с всичките си сили.

Предстоящи събития

Няма намерени резултати

Последвайте ни