Кандидат за народен представител в 23. МИР – София, на 13. място в листата.

Роден е в София през 1964 година. Женен е и има дъщеря.

По професия и призвание е художник.  Работи в сферата на графичния дизайн.  Има ателие за скулптура и бижута.  Работил е като секретар (графичен дизайнер) във вестник Computerworld/IDG и като художник във фирма Солитрон.

Член на СБХ, на Камарата на Дизайнерите в България и на датската Danish Crafts & Design Association.

В момента е докторант на Националната Художествена Академия, където преподава в магистърската програма на катедра Индустриален дизайн. Също така е преподавател по дизайн на опаковката в Нов Български Университет.

Магистър по индустриален дизайн от Националната Художествена Академия

През 1999 година заминава за Копенхаген, Дания, където учи и работи повече от десет години, където работи за „Датския Хелзинкски Комитет за Правата на Човека“, създавайки тяхното лого.

Зад гърба си има много изложби и проекти, реализирани в България и чужбина.

Теодор Лулчев е директор на първото за България училище за самопомощ на датската фондация Кофоед. Основен принцип на обучението е „помощ за самопомощ“ – система за образование на хора в риск, решени да променят начина си на живот.

Желанието му да види България модерна, истинска европейска и най-вече правова държава, където няма да е възможно олигархо-политици да присвояват публични средства, там където прокуратурата ще работи в името на обществото, а не за определен тесен кръг от аморални и непочтени индивиди.

Желаната промяна в българското образование, чрез която учащите да развият пълноценно своя потенциал.

Теодор е убеден, че само добре образовано общество е способно да отстоява и запазва човешките права и свободи.

В свободното си време се занимава с айкидо, а през зимата кара ските. Литературата, театърът и киното са неизменна част от светогледа му.

Предстоящи събития

Няма намерени резултати

Последвайте ни