Водач на листата на КП „Движение Да България“ в Стара Загора.

Биографични факти

  • Роден в София през 1973 г. на 43 години;
  • Семеен с три деца, две от които родени и израснали в Стара Загора;
  • Има висше образование, бакалавър е по машиностроене в Техническия университет – София;
  • Завършил е право в Софийски университет и Международно бизнес право (LLM) в Будапеща, Унгария;
  • Специализирал е Управление в университета на Вирджиния, САЩ.

Девет години е работил в енергетиката – в ТЕЦ AES Гълъбово, като ръководител на отдел Доставки. По-късно ръководи доставките за всички централи на AES в Европа, Близкия Изток и Африка до 2015 г. В момента се занимава с предприемачество.

Сключил е договори за над 200 милиона лева за ТЕЦ Гълъбово, без да позволи да се открадне нито един лев. Иска да направи същото и в държавата, и в обществените поръчки – защото е възможно. Знае, че когато дадеш достойна заплата на българския работник и му осигуриш сигурност за това, което се очаква, той работи честно и по-качествено от другите източноевропейци.

Станислав винаги е бил активен политически като гражданин. Гласувал е на всички избори и е участвал във всички големи протести – срещу комунистическата партия през 1990 г., срещу икономическата разруха през 1997 г., срещу назначаването на Делян Пеевски през 2013 г., в подкрепа на съдебната реформа през 2016 г..
Следи активно политическия живот и е убеден, че само почтени хора трябва да бъдат политици.

Включва се в „Да, България!“ веднага след като вижда Христо Иванов и доц. Кристиян Таков заедно да обявяват създаването на движението, защото знае, че това са почтени и достойни хора. Счита, че доброто идва с новите политици и не дава втори шанс на политик, който е излъгал или е предал народа си. Вярва, че България е европейска държава и единственото, което ни дели от другите държави, е корупцията.

Спортува активно, обича да плува с децата си и да се катери по българските планини.

Предстоящи събития

Няма намерени резултати

Последвайте ни