Кандидат за народен представител в Кюстендил, на 5. място в листата.

Биографични факти

  • Родена е в Благоевград, омъжена с една дъщеря и живее в София;
  • Завършила е Българска филология в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“, има следдипломна квалификация по журналистика  в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, придобила е допълнителна квалификация по „Общинско управление“ от Университета в Лозана, Швейцария;
  • Основател е и Изпълнителен директор на Сдружение „Болкан Асист“, а от 2016 г. до момента е Председател на Управителния съвет на сдружение „Болкан Асист“;
  • Заместник-председател е на Управителния съвет на Форум „Гражданско Участие” и консултант на свободна практика;
  • Активен участник е в гражданския сектор от 1992 г. до сега, като през цялото време работи за укрепване на гражданското общество и на демократичните институции в България.

Желае по-широко включване на гражданите в решенията и политиките на местно, национално и европейско ниво, за популяризиране и прилагане на пряката демокрация в България. Инициатор е и координатор на усилията на Болкан Асист и партньорски неправителствени организации за разработване и приемане на Закона за пряко участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление през май 2009 г.

Инициатор е за учредяването на Форум „Гражданско Участие“, който представлява мрежа на повече от 100 неправителствени организации от цялата страна, на фондация „Институт за пряка демокрация” и на Сдружението „Деветашко плато”.

След 25-годишни усилия за повече гражданско участие в управлението, за отчетност и прозрачност на институциите и за утвърждаване на европейските принципи и стандарти в България, се убеждава, че това не е възможно да стане само с граждански инициативи и проекти. Смята, че е нужна и политическа воля, проявена от ново поколение политици. Вярва, че инициаторите на „Да, България!“ са това ново поколение, което има смелостта и капацитета да води честна битка и да я спечели, ако получи подкрепата на гражданите.

Обича да се среща с приятели и съмишленици, да чете книги, да гледа филми и театрални постановки, да се разхожда сред природата, да организира семейни вечери и пътувания.

Предстоящи събития

Няма намерени резултати

Последвайте ни