Руслан Кънев е управител на малка консултантска фирма, специализирана в подготовката и изпълнението на национални, европейски и други проекти с близо 15 години опит в тази област. Работил е като учител и голяма част от проектите му са свързани с обучение, образование и развитие на човешкия капитал.

Запитан наскоро какъв е по образование, той отговаря: „Мениджър в туризма, но не работя по специалността си. В това безобразие аз няма да участвам“. Вярва в баланса на използване на ресурсите и тяхното запазване за следващите поколения. Участвал е в много доброволчески инициативи, свързани с опазване на околната среда и работата с деца в неравностойно положение. Убеден е, че конкурентното начало ни прави по-добри не само в професията и заниманията ни, а и по-добри хора.

Руслан е роден в Сливен.  Въпреки страстта към пътешествията и приключенията, е убеден, че камъкът си тежи на мястото, за това се прибира да живее със семейството си в родния град. Семеен, с две деца, с които се гордее. Заклет къмпингар, който ще смени палатката само с….. каравана.