Кандидат за народен представител на КП „Движение Да България“ и водач на листа в Кърджали, и на 4. място в листата в Пазарджик.

Биографични факти

  • Роден е през 1953 г. в Ямбол;
  • Живее в София, баща е на две деца;
  • Магистър от Софийския университет „Св. Климент Охридски“, във Факултета по журналистика, специалност „Печат“.

Пламен е работил като журналист във вестник „Септемврийско знаме“ – Пазарджик през периода 1975 – 1978 г.

Бил е секретар на Независимия профсъюз „Подкрепа“, а по-късно и вицепрезидент на КТ „Подкрепа“.

Като кореспондент на „Народна младеж“ за Хасковска област е бил  уволнен, заради участието си в създаването и развитието така наречените неформални сдружения преди 10 ноември 1989 г. – „Подкрепа“, „Екогласност“ и Независимото дружество за защита правата на човека.

Има многобройни публикации и интервюта в Радио „Свободна Европа“, ББС и Дойче Веле.

Учредител е на СДС и е бил член на Националния координационния съвет.

Основател е на всекидневника „Демокрация“, където е заемал длъжностите Председател на Издателския съвет и Заместник-главен редактор.

Народен представител от СДС във Великото народно събрание, Заместник-председател на Комисията по труда и социалната политика и член на Бюджетната комисия.

Неподписал Конституцията заедно с народните представители на групата на трийсет и деветте.

Участник е в парламентарните избори през 1991 г. като водач на листата на СДС в Разград.

Президент на Независимия профсъюз (НПС „Подкрепа“), по-късно и на Обединение „Промяна“. Член на Националния протестен щаб по време на протестите през зимата на 1997 г.

Основател и мениджър на Асоциацията на футболистите в България.

Основател и изпълнителен директор на Националното сдружение на малкия и среден бизнес.

Член на Асоциацията на българските градове и региони, изпълнителен директор на Института за местно и регионално развитие. Работил върху европейски проекти, свързани с децентрализацията и регионалното развитие.

Инспектор в Инспектората на Столичната община.

Бил е член на Гражданския съвет в Реформаторския Блок.

Парламентарен секретар на Министерството на отбраната, а по-късно съветник на министъра. Работил върху подготовката и осъществяването на Програмата „България в НАТО и Европейската отбрана“ (известна и като Програмата „Шаламанов“) и на програмата, свързана с модернизацията и превъоръжаване на въоръжените сили.

Член на Движение „Да, България!“.

Като участник в демократичните промени в началото на 90-те, счита, че в голяма степен те не оправдаха очакванията на хората. Смята за свой дълг да продължи със следващото поколение, с идеята на бъде отвоювана държавата от мафията, да бъдат преизградени институциите, да бъде установено върховенство на правото в България и да бъде изградена държава, подотчетна на обществото.

Предстоящи събития

Няма намерени резултати

Последвайте ни