Кандидат за народен представител от КП „Движение Да България“ в Разград, на 3. място в листата.

Биографични факти

  • Роден е през 1980 г. в Кубрат, неженен, без деца. Живее в Кубрат.
  • Пламен Ангелов е с висше юридическо образование, завършил е право в Юридическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ през 2003 г.
  • В периода от 2005 г. до 2016 г. е работил като съдия по вписванията в Районен съд – Кубрат (2005–2007 г.) и като районен съдия в РС – Кубрат и РС – Варна (2007–2016 г.).
  • От януари 2016 г. работи като нотариус с район на действие съдебния район на РС – Исперих и като такъв обслужва община Исперих и община Самуил.

Симпатизира на идеите на Христо Иванов за реформа на Прокуратурата на Република България и смята, че реформата в съдебната система е отправна точка за борба с всеобхватната корупция в България.

Смята, че безконтролната власт на Главния прокурор трябва да бъде ограничена, както и следва да се ограничи и политическото влияние при формирането на състава на Висшия съдебен съвет, за да може в него да влязат най – достойните и способни магистрати.

Изцяло подкрепя изразените в платформата на партията идеи за борба с корупцията, за цялостно електронизиране на държавните услуги, за прозрачност при възлагането на обществени поръчки, за въвеждане на личния фалит, за ограничаването на свръх концентрацията на евросубсидиите в земеделието, за вдигане на прага за задължителна регисрация по ДДС и др.

Предстоящи събития

Няма намерени резултати

Последвайте ни