Кандидат за народен представител от от Пловдив, на 3. място в листата.

Биографични факти

  • Родена през 1969 г. в Пловдив;
  • Живее в Пловдив. Майка на три деца;
  • Притежава магистърска степен по архитектура от Висшия институт за архитектура и строитeлство, София, и артмениджмънт от Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство, Пловдив;
  • Преминала е двегодишен курс по опазване на наследството, организиран от „Ecole de Chaillot“ – Париж и Националния институт за паметници на културата в София.
  • В момента следва приложна психология в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“;
  • Инициатор за създаване на Обществен съвет за култура и културно наследство, Пловдив;
  • Има над 20 години професионален опит;

Има сериозен управленски и административен опит, включително като ръководител на проекти, финансирани от фондовете на ЕС, един от които е удостоен с Голямата награда от Европейската комисия в България. Разработва  проекти за консервация и реставрация на едни от най-значимите паметници на културата в България и инвестиционни проекти за публична инфраструктура

Граждански активист е за опазване на културното наследство на  Пловдив – Небет тепе, тютюневите складове, Античния театър и др. Участвала е в битките за опазване на зелената система на града.

Включва се в „Да, България!“ защото е открила, че като гражданин и експерт не разполага с повече полезни ходове в опазването на културното ни наследство.

За Петкана всеки човек е тухла в стената, която разделя доброто от злото и всеки решава за себе си дали ще удържи. Включва се в политиката с усещането за битка, в която не може да се предаде.

Живее толкова забързано, че любимото ѝ занимание в малкото свободно време е да спре и да съзерцава живота, хората и случващото се около нея.

Предстоящи събития

Няма намерени резултати

Последвайте ни