Кандидат за народен представител на КП „Движение Да България“ в Ловеч, водач на листата.

Биографични факти

  • Роден е в Троян през 1967 г., разведен, има една дъщеря. Живее в София;
  • Завършил е актьорско майсторство за драматичен театър в НАТФИЗ „Кр. Сарафов“;
  • Играе на сцената на „Младежки театър“ – София в продължение на 8 години, след което започва да се занимава с телевизия;
  • Част е от екипа на bTV от старта на медията през 2000 година. За това време е режисьор на предаване за култура, режисьор на дублаж, копирайтър и задкадров глас на телевизията;
  • Мариан Маринов е един от създателите на сайта istoriata.bg, съдържащ цялата „История славянобългарска“ в звук и картина;
  • Автор е на редица документални филми, сред които „Цар Самуил в битка за България“, „Спомен за моите деца“, както и краткия филм, популярен като „Изповедта на майстор Колю Фичето“.

Последният му проект е документален филм за усилията на български интелектуалци през 30-те години на миналия век да върнат в родината костите на убития на фронта поет Димчо Дебелянов.

Включва се в битката за България, защото вярва, че лъжите, с които приспиват народа ни сега, ще достигнат критичната точка и това ще отпуши огромна вълна на обществено недоволство и желание на хората да вземат живота си в свои ръце.

Вярва в огромния потенциал на българския народ да защити децата си от дълбоко корумпираната система, която го ограбва от много десетилетия. Вярва, че не е далеч денят, в който този народ ще си спомни кой е всъщност и ще си върне ограбеното самочувствие. Вярва, че децата на България ще започнат да се връщат тук, ако им покажем, че имаме волята да изчистим страната си от мафията.

В свободното си време се занимава с интериорен дизайн, като има немалко успешно завършени проекти, в това число жилища и обществени помещения.