Промени в Конституцията: Национална гражданска инициатива „За Демократична България“

Кандидат за народен представител от КП „Движение Да България“ в Пловдив, на 12. място в листата.

Биографични факти

  • Роден е и живее в Пловдив;
  • Завършва езиковата гимназия в Пловдив и Американския университет в Благоевград;
  • Създател е на културно-информационния гид „Програмата Пловдив Инфо“ и на звукозаписното студио „Пекарната“, чийто съсобственик е;
  • От 2006 г. работи като управляващ съдружник в издателство „Жанет 45“, където се грижи за преводните издания.

За последните осем години Манол е организирал над 30 турнета с водещи чуждестранни автори. Издадените от него книги са носители на редица награди. Политическата му активност рязко се изостря по време на правителството на Пламен Орешарски, когато с думи (в пресата и социалните мрежи) и на дела (на площада) се противопоставя на мерзкото двуличие и дълбоката олигархична обвързаност на управляващите.

Манол вярва в неотменимата роля на културата като „крясъка на човеците пред лицето на собствената им съдба“ (по Камю) , както и че образованието несъмнено е най-важният фактор за възхода на една нация. Ерго – в категоричната необходимост сериозно да се инвестира и в двете.

През 2001 г. Манол издава авторски албум с песни под заглавието „Без и със“. Превежда, най-вече поезия („Балада за Стария моряк” от С. Т. Колридж, награда „Пловдив“ за художествен превод; „сърцето ти нося (в сърцето си го нося))“ от Е. Е. Къмингс, носител е на специална награда на Съюза на преводачите в България, 2015 г. и на награда „Хр. Г. Данов“, 2016 г..

Предстоящи събития

Няма намерени резултати

Последвайте ни