Кандидат за народен представител  на КП „Движение Да България“ във Враца, на 2. място в листата и в Кюстендил, на 3. място в листата.

Биографични факти:

  • Роден е в София, на 47 години;
  • Женен е, с две деца студенти;
  • Завършил е „Ядро и елементарни частици“ в СУ „Св. Климент Охридски” и е специализирал в САЩ в Университета в Мериленд;
  • Дългогодишен асистент и преподавател по визуални изкуства и комуникации в Нов български университет;
  • Главен приложен администратор в изграждането на БИМИС – (Българската интегрирана митническа информационна система).
  • Директор на Българска планинска спасителна служба.

Кирил Русев е специалист в областта на планинското спасяване, в спасяването от въздуха с хеликоптер, инструктор по катерене и алпинизъм. През последните 12 години е председател на Българската федерация по катерене и алпинизъм.

Член е на движението „Да запазим Корал“ и активен природозащитник. Има дългогодишен опит в управлението на професионални и доброволни екипи и проекти в сферата на дейностите по информационните технологии, спасяването, сигурността и спорта. Инициатор е и участник в разработването на няколко законопроекта в тези области.

Кирил вярва, че организацията на общностите е в основата на големите човешки достижения. Това може да бъде постигнато само чрез синхрон на отношенията между човека, обществото и природата. Именно в това той вижда ключа към бъдещето на човечеството.

Любимите му занимания са сърф, кайт, катерене, ски. Отделя време и за живопис.

Предстоящи събития

Няма намерени резултати

Последвайте ни