Кандидат за народен представител на КП „Движение Да България“ и водач на листа в Добрич и кандидат на 3. място в листата в 24 МИР-София.

Биографични факти:

  • По образование e икономист;
  • Маркетинг директор в две български IT компании;
  • Към момента ръководи компания за разработка на иновативни устройства за управлениe на дома през Internet.

Иво вижда в компютърните технологии и иновации ключова възможност за подобряване на икономическата и социална среда. През 2010 г. той се включва в инициативата „България без дим“, която отстоява забраната за пушене на обществени места, а в горещото лято на 2013 г. става част от спонтанното движение #ДАНСWithМe. До днес Иво е основен експертен двигател в поредица независими граждански каузи. През 2015 г. се включва в Инициативния комитет „Гласувай без граници“, който провежда независима кампания в подкрепа на възможността за дистанционно електронно гласуване на проведения референдум в тази връзка – завършила с успех (1 883 411 казаха „да“! ). Става част от инициатива „Правосъдие за всеки” (2015 г.) и защитава каузата за необходимостта от дълбока съдебна реформа.

Противопоставя се на решението на парламента (2015 г.) за намаляване на изборните секции в чужбина с кампанията #ИскамДаГласувам, масово популярна в България и сред сънародниците ни извън страната. В „Да, България!” Ивайло Мирчев е неразривен елемент от IT – политиката на движението.

В свободното си време Иво обича да играе баскетбол и да тества нови електронни джаджи.

Предстоящи събития

Няма намерени резултати

Последвайте ни