Кандидат за народен представител във Видин, на 7. място в листата.

Роден е през 1955 г. във Видин, женен, с две деца. Живее в София.

Д-р Нинов е лекар, специалист по Кожни и венерически болести и магистър по Здравен мениджмънт. Освен това е и спортен лекар, работил е 11 години в Републиканския център по спортна медицина, завеждащ сектор Допинг и Секс контрол. Бил е лекар на множество национални отбори, а в момента – на женския национален отбор по футбол. Работи като дерматолог на индивидуална практика в ДКЦ XXX в жк „Обеля“ от 18 години.

В своята практика се сблъсква непрекъснато с несъвършенствата на доболничната медицинска помощ и желае да работи за подобряването ѝ. Неговото професионално верую е, че лекарят трябва да се отнася към пациента ако не като към брат или сестра, то поне като към близък роднина. Уважаван колега, обичан приятел, съпруг и баща, той е човек с принципи, морал и силно развито чувство за справедливост.

Д-р Нинов се включва в учредяването на движение „Да, България!“ заедно със съпругата си и с двете си дъщери. Като патриот и човек с активна гражданска позиция, д-р Нинов избра да работи за каузата „Да, България!“, след като 27 години не е членувал в нито една политическа формация, защото вярва, че хората тук, необременени досега политически, имат волята и експертността да положат основите на една по-смислена и подредена България.

Неговата огромна любов е музиката. Автор е на песни, които изпълнява в дует със съпругата си, отличени на два национални конкурса: на Първия конкурс за авторска песен (Добрич, 1988) и на Единадесетия конкурс „Песни за Бургас и морето“ (Бургас, 1985). Участник е в движението „Поети с китара“.

В свободното си време обича да бъде сред природата и често се отдава на риболов.

Предстоящи събития

Няма намерени резултати

Последвайте ни