Кандидат за народен представител от Шумен, 30 МИР на 5. място в листата.

Роден е в Шумен през 1986 г, неженен, без деца. Живее в София.

Благой е бакалавър по актьорско майсторство в НАТФИЗ (2009 г.), магистър по философия в СУ (2016 г.) и специализант по театрална режисура в НАТФИЗ (2016 г.)

Управител е на независимата театрална организация „Реплика“. От 2011 година насам има реализирани над 15 театрални проекта, сред които представления с номинация за ИКАР и за награда „Стоян Камбарев“ за полет в изкуството. Със Сдружението организира единствения по рода си международен фестивал за документален театър и съвременна драматургия NEDRAma – International. В работата си разрешава всички проблеми, свързани с организацията по фестивала и по другите проекти на сдружението. Отделно от това участва като актьор в други представления извън „Реплика“, сред които „Хеда Габлер“, за което е номиниран за ИКАР през 2017 г.

Първата причина да се включи в битката за България е, защото брат му живее в Лондон и емиграцията на близки е може би най-болезненото нещо, което е преживял. Когато вижда, че всеки опит за реализация в България е свързан с челен сблъсък с бюрокрация, с корупция, с липсата на подготвени специалисти, с ниското заплащане и т.н., решава, че иска да промени това положение.

Втората причина е свързана със сферата на независимия театър, в която има множество проблеми, най-големият от които е театралната реформа, чийто резултат е все по-голямото количество нискокачествено изкуство по държавните театри; скандалното погазване на свободната конкуренция от страна на държавните театри спрямо независимите, както и липсата на национална стратегия за развитие на изкуството и културата в България.

Всички тези проблеми той познава в детайли и смята, че може да помогне те да бъдат преодоляни.

В свободното си време гледа да се занимава с четене и театър. Обича пътуванията и писането.

Предстоящи събития

Няма намерени резултати

Последвайте ни