Кандидат за народен представител на „Да България!“ в 23. МИР – София на 19. място в листата.

Родена e в София, разведена, има дъщеря на 35 г. Живее в София.

Има висше образование магистър по математическа логика, доктор по математическа логика.

Александра Соскова е преподавател във Факултета по математика и информатика (ФМИ) на Софийския университет, доцент в катедра „Математическа логика и приложенията ѝ“ и дългогодишен ръководител на катедрата (2008–2015 г.).

През последнитте две години (2015–2016 г.) е заместник декан на ФМИ по международните и стопанските въпроси и член на Факултетния съвет на ФМИ. Основните ѝ интереси са в теорията на изчислимостта и по-специално в ефективната теория на структурите. Организатор е на две големи международни конференции – „Логически колквиум“ (2009 г.) и на „Изчислимост в Европа“ (2011 г.) Участва в международния договор за Колаборация в изчислимостта с Националния фонд научни изследвания на САЩ и с учени от няколко университета от САЩ, Русия, Казахстан и България.

В битката за България се включва още през 1989 г. Винаги е била против корупцията, олигархията и несправедливостта. Участва във всички протести, без да е била член на никоя организация. Избира „Да, България!“, защото смята че без премахване на корупцията и олигархията, без да се спазват законите, без качествено образование и без добро здравеопазване, не може да се живее спокойно и да се прави наука. Избира „Да, България!“, която е за справедливост чрез съдебна реформа и за върховенство на закона.

Обича хубавите книги и хубавите филми. Голям фен е на рок и метъл музиката. Най-любимото за нея са пътешествията, особено свързани с моретата.

Предстоящи събития

Няма намерени резултати

Последвайте ни