Кандидат за народен представител на КП „Движение Да България“ в 23. МИР – София  на 2. място в листата и в Благоевград, на 2 място в листата.

Биографични факти

  • Роден и живее в София, разведен, с двама сина. Живее на улица „Искър“;
  • Александър Кьосев е преподавател в Софийския университет по история на модерната европейска култура, катедра „История и теория на културата“, Философски факултет;
  • Води бакалавърски курсове по културна история на на Просвещението и Френската революция, европейска култура на XIX век и съвременна европейска култура;
  • Директор е на магистърска програма „Изкуства и съвременност“, има и докторски курсове;
  • От 2010 г. е директор на Културния център на Софийския университет.

Книгите и статиите му са посветени на българската литература, на изследванията на четенето, на автобиографията, на изследванията на тоталитаризмите и на балканската култура.

Животът му е преминал на софийските площади. Протестирал е за демокрация, плурализъм и европейски път на България още от ноември 1989 г. А после, последователно през 1996 г. срещу катастрофалното правителство на Виденов и през 2013–2014 г. срещу скандала, наречен „Кой“. Подкрепил е студентската окупация на Софийския университет и още през 2014 г. пред събраните студенти в Аулата е призовавал да се направи нова партия – неопетнена, с млади хора и с нова програма, която да концентрира в себе си моралното възмущение на много хора, които в момента не гласуват от отвращение.

Когато е хвърлил поглед назад към живота си е забелязал, че много е говорил, но малко е действал. И сега, когато такава партия вече възникна, решението му е дошло естествено. Смята, че му е дошло време за действие – и иска да подкрепи младата „Да, България!“ в борбата ѝ с мафията – с каквото може.

Обича да чете поезия и да свири любителски на китара. Обича разговорите със скъпи приятели.

Предстоящи събития

Няма намерени резултати

Последвайте ни