Кандидат за народен представител в листата на КП „Движение Да България“ в Пазарджик, на 3. място в листата и в 23. МИР – София, на 22. място в листата.

Биографични факти

  • Роден е през 1972 г. в София;
  • Женен, с един син. Живее в София;
  • Завършил е НГДЕК „Константин Кирил Философ“ и е магистър по право от СУ „св. Климент Охридски“;
  • Адвокат в Софийска адвокатска колегия от 1997 г.;
  • Наред с адвокатската си професия, в продължение на дълги години работи като водещ и редактор на сутрешния блок и новините в БНТ и бТВ. Има редица публикации в печатни издания;
  • Владее английски, руски, италиански и немски език.

Адв. Александър Пелев е главен представител за България на CCI Competitive Intelligence AG – международна разследваща компания със седалище в Цюрих, Швейцария.

Той е активно ангажиран с редица обществени каузи в областта на реформата на съдебната система и адвокатурата. Член е на Инициативния комитет за реформа на адвокатурата – ИКАР и е администратор на Фейсбук общността на българските адвокати – най-голямата адвокатска група в социалните мрежи в България с 1200 членове адвокати.

Личната му причина да се включи в битката за връщане на България на българите е, че никога не е искал да напуска своята родина и е убеден, че България е това мястото под слънцето, в което иска да живее живота си и да види как Родината ни се връща към нормалността на развита европейска държава. Спазването и прилагането на закона е негово вътрешно убеждение и причина за избора му на професионална и житейска реализация.

Обича кафе.

Предстоящи събития

Няма намерени резултати

Последвайте ни