ВРЕМЕ Е СТОЛИЧНА ОБЩИНА НАИСТИНА ДА СТАНЕ БЕЗКОМПРОМИСНА ПО ОТНОШЕНИЕ КАЧЕСТВОТО И СРОКОВЕТЕ НА РЕМОНТИТЕ

Ремонтът на Западен парк трябваше да приключи през месец юни. За пореден път се оказа, че и зимата, и пролетните дъждове са неща, които изпълнителят и общината считат за извънредни обстоятелства по нашите географски ширини. И удължиха срока за предаване със „скромните“ 6 месеца – до 10.12.19 г. А впоследствие строежът е спрян за неопределено време поради сериозна проектантска грешка, която не е взела предвид водопровода под входа на парка. Също така въпреки, че се отчита завършването на ремонта на подземната инфраструктура, то на място става ясно, че това е силно преувеличено.

Ние питаме докога Столична община няма да успява да защити обществения интерес и ще допуска некачествени проекти и сериозни закъснения при знаковите ремонти на градската среда? Докога гражданите ще бъдат залъгвани с обещания за сериозни глоби, а няма да има реални резултати?

Време е администрацията на града ни да гарантира, че ключовите ремонти ще бъдат с изрядно подготвена проектна документация, ще има истински надзор на качеството на изпълнение и в договорите ще бъдат предвидени реални механизми за контрол и санкциониране на сроковете на изпълнение (включително и на отделните етапи от ремонта). А длъжностните лица допуснали отклонението от предварително зададените параметри следва да понесат своята отговорност.

Предстоящи събития

Няма намерени резултати

Последвайте ни