ИСКАМЕ ЛИ СОФИЯ ДА БЪДЕ МОДЕРЕН ЗЕЛЕН ГРАД И ГОТОВИ ЛИ СМЕ ДА ПОДКРЕПИМ ТАКАВА ПРОМЯНА ?

София дълги години имаше славата на град с много зеленина. Вярно е, че панелните квартали в първите си години след построяването бяха едни кални гета, но с течение на времето и там израстваше зеленина. В момента обаче уплътняването на атрактивните квартали унищожава съществуващите дървета и затревени площи. И нито гражданите, нито общината взимат мерки за компенсирането на намаленото озеленяване. В същото време други градове, с много по-голяма плътност на застрояването предприемат мерки за подобряване на градската среда. Пример е град Амстердам, където от края на миналата година е стартирал милионен проект за създаване на зелени и сини (със слънчеви панели) покриви в социални жилища в бедни райони на града. Подобни проекти осигуряват по-добър климат за обитателите, намаляват наводненията и генерират възобновяема енергия.
Ние вярваме, че нашият град също трябва да бъде сред лидерите в подобни проекти, а не да стои последен на опашката. Защото в началото на 20ти век вече сме доказвали, че за няколко десетилетия София може от едно изостанало градче да се превърне в модерна европейска столица.
И считаме, че софиянци трябва да подкрепят хора с визия за промяна на града ни и активно да участват в превръщането на столицата в един модерен зелен и подреден град.

Предстоящи събития

Няма намерени резултати

Последвайте ни