МОЖЕ ЛИ ДА ВЯРВАМЕ НА УПРАВЛЕНИЕ, КОЕТО НЕ ИЗПЪЛНЯВА И ПОЛОВИНАТА ОТ ОБЕЩАНОТО ?

Тази година има 7000 деца, които не могат да се запишат в детски градини в София след първото класиране, а има само 3500 свободни места, повечето от които обаче са в райони, където няма достатъчно желаещи. Това е повод да припомним какво беше обещавано и какво реално изпълнено.
Преди изборите през 2015-та ГЕРБ обещаваха:
„Изграждаме 25 нови сгради на детски градини за 102 групи в 16 района на Столичната община“
В началото на 2016-та:
„През тази година са предвидени за строителството и цялостната реконструкция 9 детски градини…“
Преди началото на 2017-та:
„През тази година направихме 5 нови сгради на детски градини, за следващата планираме още 5 нови и 4 реконструкции, каза също кметът. Нови сгради ще се строят в „Манастирски ливади – изток“, „Кръстова вада“, кв. „Младост“, кв. „Драгалевци“, а реконструкции в „Красна поляна“, „Люлин“ „Искър“.“
Преди началото на 2018-та:
„С над 32 млн. лв. строим 11 детски градини“
Ние обаче решихме да проверим какво точно е изпълнено и подадохме заявление за достъп до обществена информация. Отговорът за периода от началото на 2016-та до м.03 на 2019-та беше:
– 4 нови градини с общо 520 места
– 3 разширени с нови 245 места
– 7 в процес на строеж/разширяване с предвидени нови 515 места
– 1 поръчка, по която още не е започнато строителство
Особено фрапиращ е случаят с кв. Манастирски ливади изток, където всяка година се отлага обещания строеж на изключително необходимата за квартала детска градина.
Може ли да вярваме на едно управление, което и наполовина не изпълнява обещаното и за което очевидно по-важно е „усвояването“ на европейски средства за поставяне на водни стени и мраморни пейки, а не осигуряването на необходимото за най-ценното за всеки от нас – децата ?

Предстоящи събития

Няма намерени резултати

Последвайте ни